Glas Javnosti

BALISTIČKA RAKETA POGODILA MAKIJEVKU: Ukrajinci ponovo koristili kompleks Točka-U, poginulo dvoje dece (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Međi žrtvama raketiranja Makijevke od strane ukrajinskih trupa sa balističkim kompleksom Točka-U u DNR je dvoje dece, saopštilo je republičko Ministarstvo zdravlja.

Ranije je kancelarija DPR-a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (JCCC) prijavila četiri žrtve, među kojima i dete.

- Od 4 žrtve, 2 dece: 10-godišnja devojčica sa neprodirajućom (tupom) povredom oka; 16-godišnji dečak sa višestrukim ranama od gelera na licu, saopštilo je ministarstvo.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju", pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR