Glas Javnosti

BAJDEN ZAPRETIO PUTINU: 'Platiće, on je UBICA koji NEMA DUŠU!'

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ubica koji nema dušu, te da će platiti zbog mešanja u američke izbore koji su se održali u novemru prošle godine.

Bajden je  kratko izjavio u intervjuu za ABC ’’Platiće’’.

Upitali su ga sa kakvim posledicama Putin može da se suoči.

-Videćete uskoro- kazao je Bajden i nije želeo da otkrije svoje namere.

Bajden, koji je proveo više od četiri decenije u politici, rekao je da je Putina tokom godina upoznao "relativno dobro" i da ne veruje da ima dušu.

Upitali su ga da li misli da je Putin ubica, Bajden je za ABC rekao: „Mislim“.

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Intervju je emitovan nekoliko sati nakon što je u izveštaju koji je objavila američka kancelarija direktora Nacionalnog obaveštajnog rada ocenjeno da je Putin „odobrio, a niz ruskih vladinih organizacija sprovodio uticaj na operacije čiji je cilj bio urušavanje kandidature predsednika Bajdena i Demokratske stranke , podržavajući bivšeg predsednika Donalda Trampa, podrivajući poverenje javnosti u izborni proces i pogoršavajući sociopolitičke podele u Sjedinjenim Državama “.

Kremlj je 17. marta demantovao nalaze izveštaja Nacionalnog obaveštajnog rada SAD, rekavši da su „apsolutno neutemeljeni“.

Rusija se „nije mešala“ u izbore i „nije bila umešana u kampanje protiv bilo kog od kandidata“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Odnosi Vašingtona i Moskve su na najnižem nivou od Hladnog rata, a tome su doprinela pitanja koja uključuju navodno mešanje Rusije u izbore u Sjedinjenim Državama i drugim demokratskim zemljama, sukobi u Siriji i Ukrajini i trovanje i zatvaranje opozicionog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR