Glas Javnosti

BAJDEN U CENTRU NOVOG SKANDALA! "Popio" TUŽBU od DVANAEST država!

Svet
Autor: Glas javnosti

Na čelu sa državnim tužiocem Erikom Šmitom iz Misurija pokrenut je krivnični postupak protiv predsednika SAD-a Džozefa Bajdena u kome učestvuje svega dvanaest saveznih američkih država.

Nakon što je predsednik Bajden u januaru izdao izvršnu naredbu kojom se predviđa utvrđivanje takozvanih socijalnih troškova za emitovanje gasova staklene bašte, državni tužioci 12 saveznih američkih država se ujedinilo kako bi podnelo tužbu protiv administracije predsednika SAD-a: Misuri, Arizona, Arkanzas, Indijana, Kanzas, Montana, Nebraska, Ohajo, Oklahoma, Južna Karolina, Tenesi i Juta.

- Određivanje socijalnih troškova za gasova sa efektom staklene bašte u suštini je spekulativan, politički motivisan i nedefinisan zadatak, koji uključuje pokušaj predviđanja nepredvidivih okolnosti kao što su migracije ljudi, međunarodni sukobi i globalne katastrofe stotinama godina u budućnost. Dodeljivanje takvih vrednosti suštinski je zakonodavna radnja koja spada u isključivu nadležnost Kongresa - navodi se u saopštenju.

Foto: FonetAPPravni postupak vodi državni tužilac u Misurija Erik Šmit. On smatra da će ova naredba izazvati nesagledive posledice po američku ekonomiju i građane.

- U teoriji, proračun socijalnih troškova Bajdenove administracije opravdao bi nametanje biliona dolara regulatornih troškova američkoj ekonomiji svake godine kako bi se nadoknadili ti navodni troškovi. U praksi, naredba predsednika Bajdena nalaže saveznim agencijama da koriste ovu ogromnu cifru kako bi opravdale jednako ogromno širenje savezne regulatorne moći koja će zadirati u svaki aspekt života Amerikanaca – od njihovih automobila, njihovih frižidera i domova, do njihovih namirnica i računi za električnu energiju - ističe se u tužbi, a prenosi Sputnjik internešnal.

 

Državni tužilac Šmit je Bajdenov izvršni nalog nazvao nezakonitim prekršajem.

- Izvršni nalog o zaštiti javnog zdravlja i životne sredine i razvoju nauke za suzbijanje klimatske krize“ izdala je administracija Bajdena 20. januara. „Socijalni trošak“ definisan je kao unovčena šteta koja se dovodi u vezu sa povećanjem emisije gasova sa efektom staklene bašte, a koristiće se za tačno određivanje društvene koristi od smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Privremeni troškovi za emisiju ugljen-dioksida će iznositi oko 51 dolar po metričkoj toni, sudeći po izveštajima. Podsetimo, dok je Obama bio predsednik govorilo se da iznosi 50 dolara po metričkoj toni, a Trampov kabinet je tu procenu spustio na 7 dolara po metričkoj toni zgljen-dioksida.

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR