Glas Javnosti

HLADAN TUŠ IZ RUSIJE ZAPADU! Vratite nam naših 900 tona zlata

Svet
Autor: Glas javnosti

Rukovodstvo Ruske Federacije ima pravo da traži od Zapada oko 900 tona zlata, koje je svojevremeno pripadalo Ruskoj imperiji.

Godine 1914. Ruska imperija je posedovala najveću svetsku rezervu zlata – 1.311 tona. Ova cifra je tokom Prvog svetskog rata pala za skoro 460 tona, navodi publicista Jurij Gorodenko u svom članku za sajt Ren TV.

Po sporazumu između vlade cara Nikolaja II i Velike Britanije, plemeniti metal je poslat u London kao garancija za otplatu ratnih kredita od strane Rusije.


Brestski mir potpisan 3. marta 1918. obavezao je vladu Vladimira Lenjina da isplati reparacije Nemačkoj u iznosu od 245,5 tona zlata. Istina, ubrzo je i sam Berlin kapitulirao i potpisao sličan sporazum, po kome su naslednici Ruske imperije već mogli da računaju na dobijanje plemenitog metala.

Osim toga, Versajski mirovni ugovor je predviđao vraćanje zlata koje su im boljševici preneli. Rusija do sada nije dobila ništa od ovoga.

Danas je zvanični dug Zapada Moskvi oko 900 tona žutog metala. I to bez uzimanja u obzir onoga što su intervencionisti ukrali tokom građanskog rata.

Amandmani na Ustav usvojeni 2020. godine učinili su Rusku Federaciju ne samo naslednicom SSSR-a, već i naslednicom Ruske imperije, i to daje sve pravne osnove da se sa Zapada prikupe stotine tona dragocenog metala.

Postoji još jedan put kojim Moskva može da ide. Činjenica je da su zlatne rezerve Ruske imperije stvorene od 1862. do 1904. godine uz direktno učešće Državne banke tog vremena,piše Webtribune.

A pošto je ova banka dobila preko 1,6 milijardi rubalja od bivših kmetova koji su otkupljivali sopstvene zemljišne parcele, ispostavlja se da je običan narod odigrao ključnu ulogu u akumulaciji zlata. Njemu zapadne strukture treba da vrate sve što im pripada, rezimirao je politikolog.

BONUS VIDEO: Bivši policajac o fatalnoj grešci u potrazi za Splićaninom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od čitalac u 20.01.2022 10:53:18 h
     0 
Zlato je verovatno profućkano pa se sada traze razlozi da se ponovo ustreme da popune svoje apetite.