Glas Javnosti

ARMAGEDON KUCA NA VRATA EVROPE: Apokalipsa krenula iz Britanije, uskoro će svi biti na udaru ledenog talasa

Svet
Autor: Glas javnosti

Snežna oluja "ledeni armagedon", koja je tokom prethodnih meseci paralisala Sjedinjene Države i Kanadu, sada stiže u i Evropu. Prva na udaru je Velika Britanija, u kojoj su temperature tokom proteklih dana u ozbiljnom padu, a procenjuje se da će da će u naredna dva dana pasti rekordne količine snega.

Naime, državni hidrometeorološki zavod Velike Britanije najavio je da se očekuje da na teritoriji ostrvske države padne više od 38 centimetara snega.

Više od 100 škola širom Velsa je zatvoreno već sada, a otkazano je najmanje 27 letova sa aerodroma u Bristolu.

Zbog toga su izdata upozorenja za dalje moguće izmene u drumskom i vazdušnom saobraćaju, a očekuje se i da neki ruralni krajevi ostanu bez struje.

Prognozira se da će najgore proći centralna Engleska, u kojoj se očekuje da građani ostanu bez interneta i svih ostalih kanala komunikacije.


Skaj njuz piše da meteorolozi predviđaju da bi u Jorkširu na severu Engleske sneg mogao da pada i 31 sat bez prestanka.

Temperatura izmerena u utorak uveče, u selu Kinbrejs na severu Škotske u utorak uveče, kada je izmereno -15,4 stepeni Celzijusa, najniža je ovogodišnja, a očekuje se da će nastaviti da pada.

I dok na jugu Engleske pada sneg kao posledica hladnog fronta, na obali Severnog mora, tj. na istoku Engleske očekuje se „morski efekat snega“. On nastaje tako što ledena vazdušna masa premeštanjem preko toplije površine Severnog mora postane bogata vodenom parom i donese sneg engleskoj obali Severnog mora. Na ovom području očekuje se od dva do pet centimetara snega.

Ovim povodom se oglasila i portparolka engleskog hidrometeorološkog zavoda Nikol Maksej koja je rekla da se Engleskoj sa severa približava „arktički morski vazduh“ i da je on taj koji će prouzrokovati snežno nevreme koje će do kraja nedelje proširiti na teritoriju cele zemlje.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR