Glas Javnosti

SNEŽNA OLUJA RAZARA AMERIKU: Broj žrtava porastao na 62, na meti pljačkaša kuće i radnje!

Svet
Autor: Glas javnosti

Arktički talas odneo živote u 12 saveznih država širom Sjedinjenih Država, a najgora situacije je na zapadu Njujorka

Raste broj žrtava istorijske arktičke oluje koja je proteklih dana pogodila Sjedinjene Države i Kanadu!

Prema poslednjim podacima, 62 osoba je nastradalo u SAD, dok su još četiri osobe poginule u susednoj Kanadi.

Arktički talas odneo 62 života u 12 saveznih država širom Sjedinjenih Država, a najgora situacije je na zapadu Njujorka. Samo u državi Njujork, broj mrtvih na području grada Bafala porastao je na 28. Visina snega u Bafalu je preko 1,2 metra i on ne prestaje da pada.

Drugi po veličini grad u državi Njujork potpuno je paralisan zbog nevremena koje se, prema rečima guvernerke Kejti Hokal, dešava "jednom u životu".

Kako prenosi Glas Amerike, područje Bafala je potpuno paralisano u jednoj od najtežih prirodnih katastrofa u svojoj istoriji. Žrtve su pronađene u svojim automobilima, kućama i na otvorenom. Neki su nastradali dok su čistili sneg. Na društvenim mrežama su objavljeni i snimci nadzornih kamera na kojima se vide razbojnici kako pljačkaju izloge radnji i napuštene kuće.

- Neke od žrtava su pronađene posle dva dana provedenih u automobilima koji su bili zavejani i zaglavljeni u snegu. Očekujemo da će broj žrtava nastaviti da raste - rekao je Mark Polonkarc, iz okruga Iri.

Više hiljada građana u Bafalu je i dalje bez struje, a aerodrom je zatvoren još od prošlog utorka. Ekstremni vremenski uslovi s temperaturama i do minus 50 stepeni i obilnim snežnim padavinama zahvatili su područje od Velikih jezera blizu Kanade do reke Rio Grande duž granice s Meksikom. Oko 60 odsto američkog stanovništva bilo je izloženo nevremenu koje su meteorolozi nazvali "ciklon bomba".

Širom SAD poslednjih dana otkazano je više od 15.000 letova i mnogi putnici su bili prinuđeni da praznike povedu na aerodromima u Atlanti, Čikagu, Denveru, Detroitu, Njujorku...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR