Glas Javnosti

ANTONOV PORUČIO AMERIKANCIMA: Ne trebaju nam vaši saveti

Svet
Autor: Glas javnosti

Moskva ne prihvata pokušaje diktata, mešanja u unutrašnje poslove Rusije i težnje SAD da nametnu svoje vrednosti i model državnog razvoja, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Diplomata je prokomentarisao izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je rekao da bi Moskva trebalo da promeni svoje ponašanje zarad šansi da poboljša odnose sa Vašingtonom.

„Nije na Amerikancima da nam daju savete. Od nas uvek nešto traže i ne žele da shvate da Rusija neće odustati od zaštite svojih ključnih interesa i suverene spoljne politike. Bilo bi vreme da Vlada SAD prestane da laže i sebe i druge“, rekao je Antonov.

On je podsetio na širenje NATO prema ruskim granicama, bezbroj sankcija protiv Moskve, masovno proterivanje diplomata, kao i na akcenat Zapada na raspad Rusije.

Po rečima Antonova, sve što se događa u odnosima Rusije sa zapadnim zemljama je „isključivi izbor Zapada koji je pogazio osnove diplomatije, princip nedeljivosti bezbednosti i koji je dugo godina zloupotrebljavao poverenje Rusije“.

„Da bi povratili poverenje, naši bivši partneri treba da odbace iluzije o mogućnosti da nam nanesu strateški poraz i da nauče da poštuju ključne interese drugih zemalja“, istakao je Antonov.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR