Glas Javnosti

MADURO: Amerikanci su blizu granica Venecuele postavili baze

Svet
Autor: Glas javnosti

Amerika je rasporedila tajne vojne baze na teritoriji Gvajana Esekibe, izjavio je predsednik Venecuele Nikolas Maduro za televiziju „Venecolana de television“.

„Imamo potvrđenu informaciju da se teritoriji Gvajana Esekibe, koja se privremeno nalazi pod kontrolom Gvajane, nalaze tajne vojne baze i jedinice Južne komande (Oružanih snaga SAD) i CIA, koje pripremaju agresiju protiv stanovništva na jugu i istoku Venecuele“, rekao je Maduro tokom ceremonije usvajanja zakona o zaštiti Gvajana Esekibe, teritorije koja je, prema tom zakonu, priznata kao teritorija Venecuele.

Predsednik je dodao da Gvajanom ne upravlja njen predsednik Muhamed Irfan Ali, već Južna komanda Oružanih snaga SAD, CIA i američki naftni gigant Ekson Mobil.


„Moramo uvek da budemo spremni na zaštitu mira i teritorijalnog integriteta Venecuele“, naglasio je on.
Spor Venecuele oko teritorije Esekibo sa Velikom Britanijom i susednom Gvajanom traje još od XIX veka. Vlada Venecuele pojačala je napore da ovu teritoriju vrati u sastav zemlje nakon što su gvajanske vlasti počele da predaju naftnim kompanijama mineralima bogata područja spornih naftnih nalazišta.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR