Glas Javnosti

AMERIKA NAJVEĆI RATNI HUŠKAČ: SAD sprečile Rusiju i Ukrajinu da potpišu mirovni sporazum!

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija i Ukrajina su bile skoro postigle dogovor u martu prošle godine, ali su SAD sprečile da se sukob okonča diplomatskim putem, izjavio je američki ekonomista Džefri Saks tokom Međunarodnog samita za mir u Ukrajini, koji su organizovale brojne nevladine organizacije u Beču.

„Mir se može postići pregovorima, čak je bio skoro postignut. U martu 2022. skoro smo uspeli da postignemo mir pregovorima, odmah nakon početka (specijalne vojne operacije).

U martu 2022. vlade Ukrajine i Rusije su razmenile dokumente i dogovorile sporazum uz posredovanje vlade Turske i nezvaničnim posredovanjem tadašnjeg izraelskog premijera Naftali Beneta.

Ovaj sporazum je bio skoro postignut i potpisan. Mediji o tome ne pišu, ali su Sjedinjene Države prekinule pregovore“, istakao je ekonomista.



Prema njegovim rečima, Vašington nije želeo da se sukob završi pregovorima. Sjedinjene Države su, nastavio je Saks, odustale od diplomatije između 2014. i 2021. godine, ohrabrujući Kijev da ne poštuje Minske sporazume.
„Pregovori su i dalje mogući.

Za to je potrebno da predsednik Bajden kaže da će NATO prestati da se širi, ako Rusija prekine borbe. To će biti osnova mira“, smatra ekonomista.

Glas javnosti/Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR