Glas Javnosti

RUSKA VOJSKA ODBILA UKRAJINSKU OFANZIVU: Minobacačima odbili napad u Zaporožju

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruska vojska smatra da je situacija na ovom sektoru fronta napeta, ali se jedinica snalazi, prenosi izvor.

Minobacačka posada Oružanih snaga Rusije potisnula je uporište ukrajinske vojske u pravcu Zaporožja i sprečila Ukrajinu da napadne, javlja dopisnik "RIA Novosti".

"Vazdušno izviđačke jedinice ruske vojske su otkrile da se u blizini tog uporišta povećava broj neprijateljskih vojnika. Zajedničkim akcijama operatera dronova i minobacačke posade, neprijateljska aktivnost je suzbijena", javio je novinar.

Ruska vojska smatra da je situacija na ovom sektoru fronta napeta, ali se jedinica snalazi, prenosi izvor.

"Neprijatelj ne koristi nikakve supermoći. Sve radi klasično, i mi sve njegove korake predviđamo unapred", rekao je ruski vojnik.

Takođe, kako je kasnije rekao komandant jedinice Oružanih snaga Rusije, protivtenkovski raketni sistem je uništio dva borbena vozila pešadije ukrajinske vojske "bredli" i tako odbio još jedan pokušaj napada na ovoj liniji fronta.

A i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je juče objavio da je ukrajinska vojska, koja je brojala do 1.500 ljudi i 150 oklopnih vozila, bezuspešno pokušala da probije rusku odbranu u pravcu Zaporožja. Za dva sata borbe izgubili su do 350 vojnika i 30 tenkova.

Član glavne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov je siguran da su ukrajinske snage prešle u veliku ofanzivu u tom delu fronta, ali, svi pokušaji da probiju odbranu doveli su do njihovih ogromnih gubitaka, dodao je on, prenosi TASS.

Glas javnosti/

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR