Glas Javnosti

AMERIČKI KONGRES RASPRAVLJA O NLO: Prvo saslušanje o vanzemaljcima nakon 50 godina!

Svet
Autor: Glas javnosti

Prvo javno saslušanje u američkom Kongresu o slučajevima opažanja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) u SAD, biće, posle više od 50 godina, održano danas.

Dugo očekivano svedočenje dvojice visokih vojnih zvaničnika zaduženih za ispitivanje očevidaca biće pažljivo praćeno nakon decenija tajnosti, prenosi Bi-Bi-Si.

Dvojica zvaničnika koji svedoče su Ronald Multri, najviši obaveštajni zvaničnik Pentagona, i Skot Brej, zamenik direktora mornaričke obaveštajne službe.

Zvaničnici će na javnoj raspravi opisati napore SAD da istraže neobjašnjive vazdušne pojave (UAP), što je Vladin naziv za NLO.

 - Američki narod očekuje i zaslužuje da njihovi lideri u Vladi i obaveštajnim službama ozbiljno procene i reaguju na sve potencijalne rizike nacionalne bezbednosti - posebno one koje ne razumemo u potpunosti - rekao je član Predstavničkog doma Andre Karson.

Nakon javne rasprave, komisija će održati tajnu sednicu s poslanicima.

Uoči saslušanja, naučnici i stručnjaci su napisali nacrt pitanja koja bi poslanici trebalo da postave svedocima.

- Ako mogu da potvrde NLO u svemiru, ući će u istoriju i pomoći da se eliminiše čitava kategorija potencijalnih objašnjenja koja imaju veze s atmosferskim fenomenom, kineskim fenjerima, civilnim dronovima - napisao je Melon na svom blogu.

Fascinacija javnosti letećim tanjirima, užarenim svetlima i vanzemaljskim letjelicama traje već generacijama, a poslednje javne rasprave o ovom pitanju započele su 1966. godine, kada je republikanski kongresmen i budući predsednik SAD Džerald Ford sazvao nekoliko saslušanja kako bi se razgovaralo o viđenjima NLO-a nakon onog u Mičigenu koje je posmatralo preko 40 ljudi, uključujući desetak policajaca, navodi Bi-Bi-Si.

Prošlog decembra, demokrate su uspele da u godišnji zakon o ovlašćenjima u vezi s nacionalnom odbranom, koji je potpisao Džozef Bajden, uključe pravni akt koji obavezuje vojsku da uspostavi stalnu kancelariju za istraživanje UAP-a pod nazivom Grupa za identifikaciju vazdušnih objekata i sinhronizaciju upravljanja, navodi britanski javni servis, prenose mediji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR