Glas Javnosti

AMERI U PANICI! Ovo do sada nismo videli, Rusi u Ukrajini gađaju sa MISTERIOZNIM ORUŽJEM (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki obaveštajni zvaničnici otkrili su da balistički projektili koje je Rusija ispalila na Ukrajinu sadrže iznenađenje: mamce koji prevare radare protivvazdušne odbrane i zavaravaju rakete za toplinsku detekciju.

Naprave su dugačke oko jedan metar, u obliku strele i bele je boje s narandžastim repom.

 Oslobađaju ih balističke rakete kratkog dometa Iskander-M koje Rusija ispaljuje iz mobilnih lansera s druge strane granice, kaže američki zvaničnik. Dodaje da se misteriozni predmet ispusti kad projektil uoči da ga je naciljala strana protivvazdušna odbrana.



Predmet je prepun elektronike i proizvodi radiosignale za ometanje neprijateljskih radara koji pokušavaju locirati Iskander-M te sadrži izvor topline za privlačenje nadolazećih projektila. Zvaničnik, koji nije bio ovlašten da javno govori o obaveštajnim stvarima, opisao je predmet, ali je tražio da ostane anoniman.

Pronađeni mamci mogli bi dati odgovor na pitanje zbog čega ukrajinska protivvazdušna odbrana ima problema s presretanjem ruskih projektila Iskander. Odgovor bi mogao biti upravo u ovim mamcima koji protivvazdušnu odbranu navedu na krivi trag, piše Index.

Iskander je balistički raketni sistem kratkog dometa. Domet mu je veći od 400 kilometara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR