Glas Javnosti

AMERI PREBACUJU U EVROPU ORUŽJE KOJE DO SAD NIJE KORIŠĆENO: Da li je ovo uvod u TREĆI SVETSKI RAT?!

Svet
Autor: Glas javnosti

Amerika prebacuje više aviona za radio-elektronsku borbu (REB) u Nemačku. Te letelice neće biti korišćene protiv ruskih snaga u Ukrajini, izjavio je portparol Pentagona Džon Кirbi.

- Ti avioni se ne prebacuju radi korišćenja protiv ruskih snaga u Ukrajini. Razmeštaju se strogo u okviru naših napora za jačanje mogućnosti obuzdavanja i odbrane NATO-a duž istočnog krila - objasnio je Кirbi.

S tim u vezi, portparol je dodao da prebacivanje šest aviona EA-18G "Grouler“ američke mornarice u avio-bazu "Šangdalem“ nije reakcija na neku "pretnju ili incident“.

Кako kaže, oko 240 pripadnika američke mornarice, uključujući stručnjake za servisiranje i pilote, ispratiće avione do Nemačke.

Takođe je objasnio da su avioni tog tipa pre svega specijalizovani za izvođenje misija radio-elektronske borbe. Кonkretno, koriste senzore za stvaranje smetnji kako bi dezorijentisali radare protivnika, što znatno pomaže u ometanju operacija PVO.

Upotreba ovog oružja protiv ruske vojske značila bi početak sukoba NATO i Rusije, što praktično znači Treći svetski rat.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR