Glas Javnosti

Amazon pokreće pretplatničku uslugu za lekove na recept

Svet
Autor: Glas javnosti

Amazon svojim uslugama dodaje pretplatničku uslugu za lekove koji se izdaju na recept. Kompanija je u utorak 23. januara objavila da će pokrenuti RxPass, uslugu pretplate za kupce koji imaju Prime članstvo. Iz Amazon-a ističu da će cena usluge biti $ 5 mesečno. Članovi će u sklopu usluge moći da ispune onoliko recepata koliko im je potrebno sa liste od oko 50 lekova.

Kompanija je saopštila da bi naknada mogla da pokrije listu lekova kao što su antibiotik amoksicilin. Amazon nudi i niz generičkih lekova preko svoje apotekarske usluge. Koštaju $ 1 za 30-dnevnu zalihu. Program će biti dostupan u 42 države i Vašingtonu.

Ovaj potez bi mogao pomoći kompaniji da zauzme više prostora na tržištu zdravstvene zaštite. Prošle godine kompanija je zatvorila svoju virtuelnu uslugu kućne nege pod nazivom Amazon Care. Haven, kompanija koju je Amazon pokrenuo u saradnji sa JPMorgan i Berkshire Hathaway, ugašena je godinu dana ranije.


aKompanija je saopštila da je onlajn prodavnica lekova Amazon Pharmacy ključni deo plana zdravstvene zaštite. Kupovina kompanije One Medical je naredna investicija kompanije Amazon. Kupovina bi Amazon mogla koštati $ 3,9 milijardi. Federalna trgovinska komisija za sada istražuje predloženi otkup.

U novembru prošle godine kompanija je saopštila da će pokrenuti uslugu „Amazon Clinic“, uslugu koja povezuje pacijente sa lekarima za dvadesetak uobičajenih obolenja, kao što su alergije i gubitak kose.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR