Glas Javnosti

OVA ZEMLJA ODLAŽE KAZNE ZA NEPOŠTOVANJE OBAVEZNE VAKCINACIJE? Danas sledi izveštaj Komisije

Svet
Autor: Glas javnosti

Komisija ukazuje da sredinom juna treba ponovo analizirati situaciju i odlučiti o daljem delovanju u vezi obavezne vakcinacije i mera primene.

Austrijska vlada odložiće primenu kazni za nepoštovanje zakona o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa, tvrdi javni servis ORF.

ORF navodi da Komisija za sprovođenje obavezne vakcinacije traži, u svom izveštaju koji će danas biti saopšten, zadržavanje obavezne vakcinacije, ali i neprimenjivanje kazni od sredine marta, kako je to bilo planirano.



Komisija ukazuje da sredinom juna treba ponovo analizirati situaciju i odlučiti o daljem delovanju u vezi obavezne vakcinacije i mera primene. Izveštaj Komisije biće danas prosleđen istovremeno vladi i parlamentu.

Austrijska vlada održaće sednicu ujutru, nakon koje će novi ministar zdravlja Johanes Rauh, zajedno sa ministarkom zadužena za ustavna pitanja Karoline Edštadler izaći pred novinare i objasniti dalje delovanje.



Postepeni plan vlade predviđao je da nevakcinisani od 15.marta budu kažnjavani novčano. Policija je trebalo, prilikom svake kontrole, da proverava vakcinalni status i prijavi svako kršenje zakona o obaveznoj vakcinaciji, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR