Glas Javnosti

Светски медији: Краљ Ноле надмашио Рафу и Роџера

Sport
Autor: Глас јавности / B92 / од 21.08.2018.

Светски медији не штеде комплименте на рачун Новака Ђоковића, након што је освајањем Синсинатија постао први у историји који је комплетирао "Златни мастерс".

Најупечатљивији текст објавила је шпанска "Марка", која констатује да је Ђоковић урадио оно што нико из његове генерације, а посебно Роџер Федерер и Рафаел Надал, тешко да могу икад.

"Федерер има 37 година и недостају му Монте Карло и Рим, где уопште не игра у последње време, док Надал, који тренутно има 33 мастерса, два више од Ђоковића, нема титуле у Мајамију, Шангају и Паризу", констатује шпански лист.

"Марка" истиче да ће се, ако овако настави, Србин брзо вратити на позицију број 1, као и да се нада да на предстојећем УС опену Ђоковић и Надал неће бити у истој половини жреба.

Угледна италијанска "Газета дело спорт" доноси наслов који говори сасвим довољно "Краљ Ноле освојио све мастерсе" и посебно наглашава да је трофеј у Синсинатију освојио против Федерера, који је претходно добио свих седам финала, од чега три против Ђоковића.

Француски "Екип" је кратак и јасан са "Историјски Ђоковић" и подсећа да је српски тенисер једини играч икад који у ризници трофеја има све гренд слемове, све мастерсе, завршни Мастерс и Дејвис куп.

И медији у региону величају успех српског тенисера, а хрватски "Индеx" тврди да је Ђоковић апсолутни фаворит број 1 на предстојећем УС опену, где Надал брани титулу.

Глас јавности / B92 / од 21.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR