Glas Javnosti

Izvršni direktor Olimpijskih igara pod ISTRAGOM

Sport
Autor: Glas javnosti

Francuska policija pokrenula je istragu o novčanim primanjima Tonija Estangea, izvršnog direktora Organizacionog komiteta (OK) Olimpijskih igara u Parizu, potvrdio je danas neimenovani izvor blizak ovom slučaju.

Istraga nadležne policijske službe specijalizovane za finansijske zločine započela je prošle nedelje, a fokusirana je na način na koji Estange prima platu u svojstvu izvršnog direktora OK Olimpijskih igara u Parizu, objasnio je neimenovani izvor.


Prema poslednjim javno dostupnim podacima, Estange je plaćen 270.000 evra (290.000 dolara) godišnje pre oporezivanja, sa mogućim bonusima do 20 odsto.Istraživački list Kanar Anšene objavio je u oktobru prošle godine da Estange koristi sopstvenu kompaniju preko koje mesečno naplaćuje usluge OK, umesto da prima platu.

Ovaj 45-godišnji, proslavljeni francuski kanuista, trostruki osvajač zlatne medalje do sada je bio pošteđen pravnih problema koje su imali drugi članove OK.


Olimpijske igre su u prošlosti više puta bile okaljane korupcijskim mahinacijama, bilo zbog načina na koji su birani domaćini, bilo zbog unosnih ugovora o izgradnji i uslugama koji su deo organizacije ove globalne sportske manifestacije.


Glas javnosti/AS

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR