Glas Javnosti

Amerikanci šalju najbolji tim po zlato na Olimpijadu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država poslaće najbolje što ima na Olimpijske igre u Parizu. Kako SAD od 2002. godine i Atine nisu osvojile zlato, a usledili su i kiksevi na dva vezana Mundobasketa, tako će Ameri s drim-timom na Igre ovog leta.

Na širem spisku trenutno se nalazi čak 41 košarkaš, a imena su da uglavnom ona koja dominiraju godinama unazad u NBA ligi.

Jasno je da KS Amerike više ništa ne želi da prepusti slučaju i da je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu prioritet svih prioriteta.

Na širem spisku trenutno su: Bam Adebajo, Džaret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Majkal Bridžes, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuzo, Stef Kari, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entoni Edvards, Džoel Embid, Diaron Foks, Pol Džordž, Eron Gordon, Tajris Halibarton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hiro, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džeren Džekson Džunior, Lebron Džejms, Kem Džonson, VOker Kesler, Kavaj Lenard, Demijan Lilard, Donovan Mičel. Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejmson Tejtum, Derik Vajt i Trej Jang.

Podsetimo, do sada su „olimpijsku vizu“ izborile Srbija, Amerika, Kanada, Nemačka, Francuska, Australija, Japan i Južni Sudan.

Ukupno osam selekcija plasiralo se na Igre u Parizu, u igri su još četiri mesta koja će biti poznata nakon kvalifikacija.

Srbija bi u Francuskoj trebalo da nastupi u najjačem sastavu, kapiten Bogdan Bogdanović potvrdio je učešće, očekuje se da će i za razliku od Mundobasketa na Filipinima, gde su Orlovi završili sa srebrom oko vrata posle poraza od Nemaca, biti jači za najboljeg košarkaša planete Nikolu Jokića.
Ipak, za sada nema zvanične potvrde od strane centra i lidera Denver Nagetsa koji je u poslednjem meču protiv Indijane Pejsers zabeležio 13. tripl-dabl od početka sezone.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR