Glas Javnosti

KAMILA VALIJEVA NIJE KRIVA ZA DOPING: Publika je umorna od IZBACIVANJA RUSA!

Sport
Autor: Glas javnosti

Kamila Valijeva, ruska reprezentativka u umetničkom klizanju, nije kriva za doping slučaj na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, navela je Ruska antidoping agencija, a izvesno je da će se Svetska antidoping agencija žaliti na to.

Rinat Lajšev, rukovodilac centra za sport i obrazovanje „Sambo-70“, gde je Valijeva počela karijeru, rekao je da je verovao u njenu nevinost.


„Rekao sam od početka da će odluka biti u korist Kamile. Ona je naše dete, osvojila je Evropsko prvenstvo i svuda je bilo provera. Uz to, u timu selektorke Eteri Tutberidze nikada ne bi bilo dozvoljeno da se dogodi bilo kakva glupost, pogotovo ta da ode na Olimpijske igre pošto je prethodno uzela nešto“, naveo je Lajšev.
Kako je istakao, Kamila je bila „čista“ sve vreme.

„Uvek sam mislio da će ona biti vrhunski sportista, ona je primer za decu, primer kako se treba boriti i boriti za državu. I to je najvažnije“.

Lajšev veruje da će Svetska antidoping agencija uraditi sve da obori odluku o Valijevoj.


„Oni će početi da skaču, da viču, da rade nešto, ali je publika već umorna od toga da nema Rusa na međunarodnim takmičenjima. Nema takmičenja! Ljudi su umorni od svega toga, a umorna je i ekonomija jer televizijske kompanije gube mnogo zbog situacije. Javno mnjenje je na našoj strani“, dodao je Lajšev.

Sportska advokatica Ana Anceliovič veruje da će se Svetska antidoping agencija žaliti.
„Nisu dali zvaničnu najavu da će to učiniti, ali će verovatno ići na Sud za sportsku arbitražu“, navela je Anceliovič.

Izvor: Sputnik Srbija

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR