Glas Javnosti

Pretio noževima na ulici, pa se predao posle sat vremena

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Mladić star 23 godine stajao je kod Bavarskog dvora u Ljubljani, držeći noževe u rukama i vizir na glavi. Intervencija policije trajala je oko sat vremena, ali je sve okončano kada su službenici specijalne jedinice muškarca stavili pod kontrolu, piše N1 Slovenija.

Kako je objasnio inspektor Željko Car iz Sektora uniformisane policije, muškarca je rođak nagovorio da baci nož.

Počinilac je već bio umešan u sličan incident 2020. Car je takođe dodao da je 23-godišnjaku potrebna medicinska pomoć, pa je odveden na dalju negu.


Policijska akcija, koja je uključivala upotrebu omamljivača i gumenih traka, trajala je oko sat vremena. Za to vreme, veliki broj ljudi se okupio u okolini, a mnogi od njih su snimili događaj. Policija je u jednom trenutku povukla ljude iza obližnje zgrade, a zatim savladala muškarca.

Željko Car, inspektor sektora uniformisane policije, objasnio je da su muškarca uočili policajci u Bavarskoj palati, koji su ga po dolasku na lice mesta zamolili da odloži oružje i siđe sa puta. Mladić nije sarađivao, pa je na lice mesta pozvana specijalna policijska jedinica sa policijskim pregovaračem.

Policija je upotrebila više sredstava prinude, ali i dalje nije mogla da kontroliše lice. Na lice mesta je potom stigao rođak muškarca, nakon čega je ispustio noževe, a policajci su ga savladali.

On je već bio umešan u sličan incident 2020. kada je kod sebe imao oštre predmete kojima je pretio.

Takođe još nije jasno zašto je nosio vizir, ali po svoj prilici da se zaštiti od upotrebe suzavca.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR