Glas Javnosti

REČI LEGENDE KOJE NEĆEMO ZABORAVITI: Danilo Lazović je predlagao da se u školu uvede HAJDUČKO VASPITANJE - ovo je bila njegova zamisao! (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Legenda srpskog glumišta, Danilo Lazović je u jednoj emisiji snimljenoj 2003. godine predložio da srpske škole uvedu hajdučko vaspitanje i da bi to bilo idealno uoči proslave 200. godišnjice Prvog srpskog ustanka.

- Predlažem prvi put da bi trebalo uvesti u škole hajdučko vaspitanje. Pošto je ono primereno ovom haosu i ovom turcizmu i ovom spahiluku. Sad ima i raznih drugih turcizama, koji eto, realno se pojavljuju. Hajdučko vaspitanje bi bilo ono, gde bi se na časovima, pre svega, učilo, naizust, Hajdučki ciklus. Kompletan- objasnio je Lazović.

On je dodao da bi to bodrilo naše momke „da primete da kao hajduci su, mnogo, mnogo, zanimljiviji devojkama“.

- To je realno. To bi vratilo, uz svu eleganciju, jednog Hajduk Veljka, Stanoja Glavaša ili Karađorđa. Dvesta godina od prvog Srpskog ustanka, ja predlažem da se u okviru proslave, od Sretenja sledeće godine, uvede to u škole. To bi imalo divne posledice, konačno bi se pojavio Stanoje Glavaš, sigurno. Imali bismo milion mladih koji bi prisustvovali tom prelepom činu 200 godina najelegantnijeg gospodina, kojeg mi imamo Karađorđa Petrovića- govorio je Lazović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR