Glas Javnosti

DA LI LIČI NA OCA? Ćerka legendarnog glumca Danila Lazovića pleni lepotom! (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Glumca Danila Lazovića svi pamte po maestrealnim ulogama koje je odigrao, a jedna od njih je i uloga Šćepana Šćekića u seriji " Srećni ljudi"!

Velikio glumac rođen je u Brodarevu, 25. novembra 1951. u radničkoj porodici. Nekoliko godina nakon njegovog rođenja porodica se preselila u Priboj na Limu gde je Danilo završio gimnaziju. Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu diplomirao je 1974. i iste godine dobio ulogu u popularnoj TV seriji "Otpisani" posle koje se nižu uloge u brojnim fillmskim i pozorišnim ostvarenjima.

Nasuprot uverenju da voli kafanu Danilo Lazović je bio porodičan čovek koji je iznad svega voleo glumu i svoju porodicu.

Sa suprugom Brankom, rođenom Cetinjankom sreo se slučajno, ali je on onog trena kada je video znao da je ona ljubav njegovog života.

Foto: Youtube Printscreen

- Mama i tata upoznali su se na Zlataru 1976. godine. On je sa svojom klasom na tamošnjoj smotri govorio stihove, a ona je sa folklorom stigla sa Cetinja da učestvuje u programu. Danilo je sedeo u bašti hotela, dok su tek pristigle Cetinjanke izlazile iz autobusa. Obratio se Nadi Blam: "Je l' vidiš onu devojku? To će mi biti žena". Upoznali su se – i to je bilo sve - ispričala je mnogo godina kasnije njegova kćerka Jelena.

Branka se vratila u Podgoricu gde je studirala prava. Tek pet godina kasnije počeli su da se zabavljaju, a ubrzo su se i venčali. Prvo su dobili ćerku, a kasnije još troje dece.

 Danilo je bio brižan otac.

Na vrhuncu popularnosti, kako bi deca imala što bolje uslove za odrastanje, porodica se iz stana u centru Berograda preselila na Avalu.

- Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu - ispričala je njegova ćerka Jelena.

Jedan od najpopularnijih dramskih umetnika nekadašnje Jugoslavije umro je na snimanju serije "Stižu dolari" 25. marta 2006. godine.

(Glas javnosti/Informer)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR