Glas Javnosti

I TO JE MOGUĆE! Izlet na potopljeni Titanik

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Titanik je potonuo 14. aprila 1912. godine, a kako to obično biva, mesta tragedije mogu postati popularne turističke atrakcije.

Britanska turistička kompanija će organizovati ture u trajanju od 8 dana tokom kojih će se putnici uputiti ka Njufaundlendu, ne bi li stigli do čuvenog Titanika koji je potonuo nakon udara u santu leda.

Titanik je ostao zapamćen kao najveća pomorska tragedija do sada, tokom koje je poginulo više od 2,500 ljudi.

Do sada je ova „privilegija“ bila dostupna isključivo naučnicima i istoričarima.

Kompanija OceanGate Expeditions ovih je dana najavila svoje drugo putovanje do najpoznatije svetske olupine, koje će tim turista istraživača odvesti do nekih 4.000 metara ispod hladne površine okeana, u kojem će "specijalisti misije" zajedno s istraživačima, pregledati ogromni brod iz podmorskog vozila ove kompanije.

Ali ovaj izlet će biti sve, samo ne jeftin. Naime, svaka ulaznica košta 250 hiljada dolara. Turisti će svoju avanturu započeti ploveći ekspedicijskim brodom od Kanade do poslednjeg počivališta olupine i više od 1.500 putnika i članova posade tog broda. OceanGate Expeditions će koristiti svoju podmornicu od titana i ugljičnih vlakana klase Cyclops za pet članova posade; brod nosi i do tri stručnjaka za misiju na svakom zaronu u trajanju od osam do deset sati.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR