Glas Javnosti

BIĆE KAO NOV! Sjajan trik za čišćenje dušeka, uradite to što pre

Porodica
Autor: Glas javnosti

Bez obzira na to što redovno menjate posteljinu na dušeku se vremenom sakuplja velika količina prašine i prljavštine, pa nije zgoreg da s vremena na vreme temeljno očistite.

Eksperti tvrde da je najoptimalnije dušek čistiti barem triput godišnje.

Temeljno usisavanje dušeka

Dobro bi bilo ukoliko imate nastavak za tapacirani nameštaj kako biste lako sakupili svu nečistoću. Važno je da doprete do svih ćoškova i šavova, a nije zgoreg usisavanje ponoviti dvaput kako biste bili sigurni da ste pokupili svu nečistoću.

Hladna voda umesto tople

U kantu sipajte hladnu ili mlaku vodu u koju ćete dodati neko sredstvo za čišćenje. Može da posluži i deterdžent za suđe koji odlično uklanja masne mrlje. Nemojte koristiti toplu vodu, jer je hladna voda efikasnija. Prilikom ribanja dušeka otvorite prozor kako bi vazduh strujao i dušek se brže i lakše osušio.


Nakon što se dušek dobro osušio, pospite preko njega sodu bikarbonu koja će upiti sve neprijatne mirise. Bilo bi dobro da, ukoliko možete, sodu bikarbonu ostavite da stoji čitavu noć, a potom ponovo temeljno usisajte dušek. Isti postupak primenite i na drugoj strani,objašnjava Srećna republika.

Čišćenje dušeka sa memorijskom penom


Dušek od memorijske pene u suštini se čisti na isti način kao i bilo koji drugi madrac. Jedina razlika je što ne možete koristiti paročistač jer se može desiti da uništite strukturu samog dušeka.  

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR