Glas Javnosti

ZLIKOVAC! VOKER UDARIO I NA PREDSEDNIKA SRBIJE: Opet veliča terorističku "ovk" i traži sud za Vučića

Politika
Autor: Glas javnosti

Posle montiranih laži o Račku, što je za posledicu imalo napad na suverenu državu i brojne zločine nad civilnim stanovništvom, bivši ambasador OEBS-a na Kosovu i Metohiji, Vilijam Voker se ne zaustavlja u sramnim izjavama na račun Srbije.

Naime, Voker je ovog puta rekao "da je uznemiren zbog insistiranja međunarodne zajednice da ima specijalnog tužioca za istragu zločina OVK", i sramno optužio predsednik Srbije Aleksandar Vučić da je bio u "komandnom lancu Vlade Slobodana Miloševića", prenosi Reporteri.

Voker ne odustaje od "njegove istine" o Račku i navodi da se "zna ko je počinio ratne zločine na Kosovu".



„Veoma sam uznemiren zbog insistiranja međunarodne zajednice da ima specijalnog tužioca u Hagu koji će istraživati ratne zločine koje je počinila OVK i tvrdnje da je Hašim Tači bio vrhovni komandant OVK. Ogromnu većinu ratnih zločina počinjenih ovde počinile su srpske trupe, srpska policija, srpska vojska i srpske specijalne snage“, rekao je Voker za Geopost.

On bez trunke srama tvrdi da je "komandni lanac bio u Miloševićevoj vladi, a ne u OVK".

„Vučić je bio u komandnom lancu Miloševićeve vlade, kada će za njih formirati Specijalni sud? OVK to zaista nije imala, bili su neorganizovani, jedan komandant je bio u Peći, drugi u Podujevu, oni nisu bili gospodari ratovanja, ali su kontrolisali svoje područje, nisu primali naređenja.

Mislim da su civili koji su se vratili ovde, videli šta se desilo sa njihovim selom, nisu voleli nikog ko je bio saučesnik ili ko je učestvovao u zločinu, tu su činili zločine, ali nisu bili ratni zločini odozgo. Pogledajte šta je uradila srpska vojska, srpska policija, ljudi koji su bili pod komandom Miloševića i Vučića. Veoma sam kritičan prema onome što se sada dešava u Hagu“, bez srama je izgovorio Voker.

Podsetimo, Vilijem Voker planira da objavi knjigu u kojoj će izneti svoja viđanja u vezi dešavanja u Račku, a vlada tzv. Kosova ima nameru da mu u tome pomogne.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR