Glas Javnosti

Žestok odgovor Vukašina Baćine naprednjacima u Sečnju: Nećemo u VLAST sa SNS, ne prihvatam poziv za koaliciju

Politika
Autor: Glas javnosti

Juče je prvi čovek sa liste SNS u Sečnju Nebojša Meljanac izašao u javnost sa pozivom da sve liste koje su nakon 3. aprila na izborima ušle  u Skupštinu Sečnja da uđu u vlast i da tako formiraju neku vrstu koncentracione lokalne vlasti. 


Grupa građana Vukašin Baćina-Za bolju opštinu Sečanj ostvarila je 11% na ovim izborima i pored SNS i SPS jedini u Skupštini opštine Sečanj imaju odborničku grupu. 

Vukašin Baćina, nosilac jedine opozicione liste GG "Za bolju opštinu Sečanj" kaže u izjavi za Glas javnosti da su njihovi članovi uvek spremni na razgovore o tome kako da zaustave dalje propadanje opštine Sečanj.


- Saglasni smo da je mala naša opština za podele na vlast ili opoziciju. Međutim, moramo da se podelimo na nas koji smo za to da građani Sečnja upravljaju opštinom, a ne SNS koordinatori Damir Zobenica i Goran Đaković dovedeni i nametnuti sa strane. Takođe, treba da se podelimo na one koji pljačkaju budžet opštine Sečanj i na one koji ga brane.Uvek smo spremni na razgovore o tome kako da zaustavimo dalje propadanje naše opštine, ali bismo vas prethodno pitali zašto je skupština raspuštena, uvedena prinudna uprava i  zašto se išlo na prevremene izbore. U tim razgovorima bismo vas pitali i odakle vagoni robe koja je poslužila za kupovinu glasova, kao i ko je plaćao silne ekskurzije za penzionere koje je SNS u Sečnju organizovala, pita se Vukašin Baćina.

On dalje dodaje da mu nije jasno kako je moguće da je sad prihvatljiv za razgovore i pravljenje vlasti iako je u predizbornoj kampanji, kao jedini opozicioni kandidat hapšen i zatvaran.

- U toku kampanje ste me hapsili, montirali lažne afere, pritiskali članove naše grupe građana... Da li je to direktiva sa vrha važnija od vaše reči? Interes građana opštine Sečanj nam je na prvom mestu i samo građanima odgovaramo, stoga ćemo u Skupštini Sečnja uvek biti spremni da saslušamo sve dobre predloge bez obzira ko ih je predložio. 

Baćina izrčito naglašava da GG "Za bolju opštinu Sečanj" neče da učestvuje u formiranju vlasti sa SNS.
- Nećemo se prodati i preći na stranu vlasti da bi moja ekipa i ja uzeli funkcije i pozicije za sebe. Nećemo da izneverimo naše glasače i da 11% opozicionih glasova koliko smo dobili  prebacimo na stranu vlasti zarad određenih ličnih pozicija i privilegija.  Jasno nam je da postoji direktiva sa vrha da se naša grupa građana koja je ostvarila značajan rezultat iskontroliše tako što će da uđe u vlast.
Međutim, od toga nema ništa.  U narednom mandatu nastavićemo da ukazujemo na sve loše što bude činila buduća vlast, a potrudićemo se da naša reć dođe do svih građana Sečnja, ali i do svih slobodnih medija koji žele da čuju ono što imamo da kažemo, naglašava Baćina za Glas javnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR