Glas Javnosti

POLICIJA UZNEMIRAVA POTPISNIKE NAŠE LISTE! Oglasili se iz Grupe građana "Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj"

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider opozicije i nosilac opozicione liste u opštini Sečanj, Vukašin Baćina, koji je nakon proglašenja izborne liste uhapšen, sinoć je pušten na slobodu i protiv njega se ne vodi nikakav postupak.

Tim povodom, "Grupa građana Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj" izdala je saopštenje, koje prenosimo u celosti.

Poštovani predstavnici medija, nakon što je sud odlučio da pusti na slobodu predsednika GG "Za bolju opštinu Sečanj" Vukašina Baćinu iz razloga što protiv njega ne postoji niti jedan materijalni dokaz koji bi ukazao na osnovanu sumnju njegove krivice pritisci na našu grupu se i dalje nastavljaju,

Naime, policija je u toku jučerašnjeg dana počela redom da poziva i uznemirava sve ljude koji su potpisali našu listu za izlazak na izbore. Potpisnici naše liste su mahom domaćini, poljoprivrednici slabijeg obrazovanja kojima ovakvi politički obračuni nisu poznati, oni su uznemireni i u strahu su da će imati posledice jer su podržali svojim potpisom jednu opozicionu listu. 


Očigledno je doneta odluka da se naša grupa građana ne nađe na predstojećim izborima u Sečnju. Pozivamo policiju da prestane da se meša u lokalne političke borbe i da služi kao instrument sile SNS u Sečnju. Policija neka svoju efikasnost pokaže tamo gde zaista ima razloga za to i gde je tvrdo, pa neka vidi zašto Vesić u kampanji pred kamerom deli 2000 evra pomoći jednoj porodici, ili neka proveri da li među potpisnicama vladajuće stranke ima onih koji dobijaju stranačke pakete pomoći sve sa namirnicama na kojima se nalazi logo SNS-a. 


U toku je izborna kampanja, s obzirom da su svi lokalni mediji pod kontrolom vlasti naša kampanja je isključivo bazirana na terenski rad, odnosno direktan razgovor sa ljudima. 

Policija uznemiravanjem potpisnika naše izborne liste stvara strah kod građana i oni se pasiviziraju u izbornoj kampanji, navodi se u saopštenju.

U takvim okolnostima našoj grupi građana se onemogućavaju minimalni izborni uslovi i dovodi se u pitanje samo učešće na izborima. 

Ukoliko u roku od odmah ne prestanu maltretiranja naših članova i simpatizera, odnosno potpisnika naše liste mi prelazimo u vaninstitucionalnu borbu, a o daljim koracima ćemo obavestiti javnost, zaključuju iz "Grupe građana Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR