Glas Javnosti

VULIN OTKRIO OPASNU PRETNJU SRBIJI: Članstvo Кosova u NATO pakt donosi ORUŽANE SUKOBE

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarisao je zahteve takozvanog Кosova za prijem u NATO pakt.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Kosovo nije država, nema vojsku, predstavlja politički problem za bar četiri članice NATO i u dužem periodu neće imati značajan vojni kapacitet.

- Pa, zašto je onda važno da bez procedure i ispunjenosti bilo kakvih uslova postane član NATO pakta? Članstvo takozvanog Kosova u NATO pakt je pretnja Srbiji oružanim obračunom i ništa drugo - naveo je Viulin.

Staviti takozvano Kosovo pod okrilje vojnog saveza, ističe Vulin, znači poništiti Rezoluciju 1244, ukinuti Kumanovski sporazum kao i sve garancije date od strane UN, ali i obavezati sve zemlje članice NATO pakta da u skladu sa članom 5 Povelje, budu dužne da zaštite teritorijalni integritet novoprimlkjene članice.

- Zar bilo ko sumnja da bi u tom slučaju Kurti oklevao da preduzme seriju napada na Srbe, posebno na severu pokrajine i da izaziva sukobe i provokacije sve dok država Srbija ne bude prinuđena da odbrani svoj narod - naveo je Vulin.

- Nasilno uvođenje takozvanog Kosova u NATO pakt nije samo kršenje procedura za prijem u NATO i gaženje Rezolucije 1244, već je i otvorena pretnja Srbiji i još jedan vid pritiska na Aleksandra Vučića, a to znaju i zemlje koje su zagovornici članstva Prištine u NATO - izjavio je ministar Vulin komentarišući zahteve takozvanog Kosova za prijem u NATO, prenosi Informer.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR