Glas Javnosti

VUKAŠIN BAĆINA, nosilac jedine opozicione liste u Sečnju za Glas javnosti: Ostvarili smo odličan rezultat, nećemo u koaliciju sa SNS

Politika
Autor: Glas javnosti

Jedina opoziciona lista "Grupa građana Vukašin Bačina - Za bolju opštinu Sečanj"  na lokalnim izborima u tom mestu osvojila je 10,6 odsto  od ukupno izašlih birača, a računajući samo važeće glasove 11,4 odsto. 

Vukašin Baćina u izjavi Glas javnosti kaže da je taj odlični rezultat ostvaren uprkos nikad gorim uslovima i tome što je u toku kampanje hapšen i pritvaran.

-Takođe, ovu kampanju obeležili su nikad veći pritisci, laži, napadi, pretnje, montaže i sve druge pakosti prema našoj grupi građana. Ovo su treći izbori u kojima predvodim lokalnu grupu građana i mogu da kažem da nikad teže nike bilo biti opozicija nego na ovim izborima. Protiv nas su u ovoj kampanji bili svi, od stranaka vlasti SNS, SRS pa do sečanjskog SSP-a koji je svoju nesposobnost da izađe na izbore pokušavao da prikrije pozivanjem na bojkot lokalnih izbora u Sečnju. Na svoje ime smo izašli, nismo se krili iza nekog lidera velike stranke, kaže Baćina.

On dodaje da se protiv liste koju predvodi vodila žestoka kampanja kupovine glasova i da su cene za glas birača dostizale rekorde.

- Deljenja brašna i ulja…na izborni dan su patrolirala opštinom vozila sa beogradskim tablicama, u toku kampanje ministri i drugi državni funkcioneri su svakodnevno bili prisutni u Sečnju. Ono što je meni posebno bitno da sam još jednom demontirao lažnu montažu zbog koje sam hapšen u kampanji (kasnije sudski oslobođen) jer smo osvojili gotovo 4 puta više glasova od broja potrebnih potpisa za listu. 

Na pitanje da li postoji mogućnost da uđe u koaliciju sa SNS-om sagovornik Glasa tvrdi da to nije moguće.
 - Nećemo u vlast sa SNS i nismo spremni za trule koalicije zarad ličnog interesa. Kao šef odborničke grupe u Skupštini Sečnja nastaviću još aktivnije da branim interese građana. Naš rezultat pokazao je da lokalne grupe građana imaju potencijal u politici, a kako za manje od dve godine imamo pokrajinske izbore naredni korak nam je da iniciramo okupljanje sa drugim lokalnim grupama u Vojvodini i da radimo na formiranju jednog političkog subjekta koji bi zauzeo učešće na tim izborima, završava sagovornik Glasa javnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR