Glas Javnosti

VUČIĆ O GASU: Za nas je to NEIZDRŽIVO, nadamo se dogovoru sa Rusijom

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će i Srbija biti u problemu ako ruski gas u Evropi bude 2.000 dolara za 1.000 metara kubnih, ali da će svakako boje proći od drugih i da se nada povoljnijim cenama u dogovoru sa Rusijom.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što je Medvedev danas poručio EU da će plaćati gas 2.000 dolara.

- Ne mogu da kažem da je to dobro za nas - rekao je Vučić i dodao da će nastojati da se umanje problemi Srbije u svetskoj krizi.

- Da učinimo da bude manja kriza nego u drugim zemljama. Ipak, 2.000 dolara za gas bi za nas bilo neizdrživo. Nadam se da ćemo postići povoljniji dogovor - rekao je Vučić.

Istakao je da ne zna ko bi u Evropi mogao da plati tako visoku cenu gasa, kao i da je gas iz drugih izvora "samo prazna priča", pošto tako može da se nadomesti samo deo potrebnih kolicicna gasa. On je rekao i da će večeras, kada završi obaveze u Monaku, pre odlaska u Španiju, ponovo da se bavi time šta još može da se uradi kako bi se Srbija dodatno osigurala krizi.

Osvrnuo se na poteškoće pri dovlačenju nafte i naftnih derivata.

- Imamo veliki hendikep što nemamo more, imamo Dunav, ali neke zemlje ne mogu da dođu do Konstance - kazao je.

Preneo je da je razgovarao sa predsednikom Irana, koji, kako je rekao, ima mnogo toga što nam je potrebno od nafte, gasa, đubriva...

- Ali organizujte to. Nije lako, ali verujem da ćemo s njima moći u budućnosti - objasnio je on.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR