Glas Javnosti

VUČIĆ SA PATRIJARHOM SPC I DODIKOM : Na spisku tema i Kosovo i Metohija

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa patrijarhom Porfirijem i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodiikom, naveo je na svom Instagram profilu, teme razgovora bile su višeslojne

Informisao sam Njegovu svetost patrijarha srpskog g. Porfirija, članove Svetog sinoda i srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o toku razgovora koji se pod okriljem Evropske unije vode o Kosovu i Metohiji, situaciji u srpskim sredinama u južnoj srpskoj pokrajini, ali i ekonomsko-socijalnoj situaciji u Srbiji i njenoj međunarodnoj poziciji - stoji u objavi na društvenoj mreži.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik upoznao je sagovornike sa situacijom u BiH, sa posebnim osvrtom na Republiku Srpsku, kao i svim teškoćama sa kojima se srpski narod suočava zapadno od Drine.

Patrijarh srpski g. Porfirije i članovi Sinoda Srpske pravoslavne crkve ukazali su na neophodnost postojanja nacionalnog jedinstva i očuvanja vitalnih interesa srpskog naroda u celini. U skladu sa tim, izrazili su zabrinutost za poziciju veronauke u srpskom prosvetnom sistemu i zatražili podršku od predsednika Srbije kako bi pozicija države po tom pitanju bila promenjena.


Istovremeno, predstavnici SPC tražili su od predsednika Vučića da bude posvećen zaštiti tradicionalnih normi srpskog društva, posebno očuvanju i negovanju najviših porodičnih vrednosti, kao temelja na kojem počiva celokupna zajednica prenosi Telegraf

Na kraju, članovi Svetog sinoda SPC zatražili su od predsednika Vučića i srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika da istraju u vođenju samostalne i nezavisne spoljne politike.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR