Glas Javnosti

Vučić: Predložio sam smrtnu kaznu, ali je Vlada bila protiv

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da će svi stručni timovi, sva nadležna ministarstva zajedno da rade sa svim Centrima za socijalni rad na rešavanju problema i na pružanju podrške i dodao da je jutros predložio predsednici Vlade i članovima da se uvede smrtna kazna, ali da su oni bili protiv toga.

“Valjda smo jednu stvar naučili da svi moramo da imamo malo više empatije, da poštujemo jedni druge, da se više ne igramo kada neko nekom preti noževima, kalašnjikovim i da jedni druge upućujemo, da govorimo i da se zajednički protiv toga izborimo. Naravno ne može bez stručne pomoći i podrške koja je potrebna i država je spremna da uloži sve što je neophodno da bi oni ljudi koji su najstručniji pedagozi, psiholozi ili psihijatrii, ali i nastavnici radili svoj posao”, rekao je predsednik.

On je iskoristio priliku i zamolio nastavnike da budu uz decu, kao i roditelje, jer su im sada najpotrebniji.


“A mi ćemo, znate, do sada niste imali policajca u školi, osim u određenim trenucima, sada ćete da ga imate stalno, ogromna je to razlika i promena, ogromno ulaganje, plus druga obezbeđenja, da bi se svaka majka osećala sigurno kada dete pošalje u školu, ali i da bi se osećala sigurno, ne samo da li će da postoji neki monstrum koji će da uzme očev pištolj ili ne znam šta i da se oseća sigurno, možda će neko da ga dirne, ali da ga udari dva, tri puta – neće stići, jer tu je neko ko će da joj zaštiti dete”, istakao je predsednik.

Dodao je da misli da je to ogromna promena.

“Da vam kažem, ja sam jutros predložio predsednici Vlade da vratimo smrtnu kaznu, ali ona i Vlada su protiv, zbog toga što bismo bili jedini uz Belorusiju koji bismo imali smrtnu kaznu u Evropi i to ne možemo po nekim opet tim pametnim konvencijama, i ja sam nekada bio protiv smrtne kazne, gorko se kajem što sam imao takav politički stav”, istakao je Vučić.

Predsednik je prokomentarisao i hapšenje dečaka i njegovo ponašanje prilikom toga.


“Kad ga uhapsite, vi vidite da on, “što si pobio ljude”, nosi majcu H.Hitler, generacija 88 za one koje ne znaju – H je osmo slovo abedece i to je njihov pozdrav, u Srbiji si našao Hitlera, đubre jedno koje je toliko nesreće naneo ovom narodu, pa si ovde njemu našao da se diviš i da nam ubijaš ljude, monstrume jedan, kad ga hapse, viče policajcima “poštovanje, poštovanje”, rekao je predsednik na konferenciji za novinare.

Juče je u OŠ” Vladislav Ribnikar” dečak (13) ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja i ranio šest đaka i jednu nastavnicu, dok je noćas u Mladenovcu mladić (21) ubio osmoro, a ranio 14 osoba.

Glas javnosti/Tanjug

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR