Glas Javnosti

VUČIĆ : Primićemo još 1.200 policajaca, noćašnji zlikovac je uhapšen i bela dana neće videti

Politika
Autor: Glas javnosti

Drugi put u poslednjih 48 sati moramo da se obratimo, saučešće noćas zločinački ubijenim ljudima... Svaka reč je teška, suvišna i istovremeno nedovoljna... Ovo je napad na celu našu zemlju!, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrativši se jutros iz Predsedništva Srbije zajedno sa članovima Vlade Srbije.

O tragediji u osnovnoj školi na Vračaru

- Prva mera: Primićemo još 1.200 policajaca a po jedan ima da sedi u svakoj od 330 škola... Za to smo našli i obezbedili 25 milona evra, rekao je predsednik.

O Mladenovcu

- Zlikovac je uhapšen i bela dana neće videti, rekao je predsednik o osumnjičenom za noćašnji masakr u Mladenovcu naglasivši da je reč o teroristi i terorističkom napadu.

O razoružanju

Kad je reč o proveri vlasnika naoružanja, predsednik je najavio da sledi razoružanje Srbije i takve provere posle kojih će Srbija ostati na 30.000-40.000 komada oružja. Najavio je proveru uslova za držanje oružja od vlasnika do vlasnika ali i bitno pooštrene kazne ne samo za one koji ga nesavesno ili nezakonito drže već i za one koji se bave ilegalnom prodajom i prepravljanjem za dalju prodaju.

Predsednik je kazao da naši policajci i službe ne mogu da stignu da pohapse sve posle čega se zahvalio svim jedinicama na noćašnjoj akciji u Mladenovcu u potrazi za teroristom.

Predsednik je najavio da su ove nesreće koje su se zadesile za nas najveće iako ni teritorijalno ni brojčano nismo velika zemlja i da ćemo morati da primenimo mere koje će dati rezultate. On se osvrnuo na roditelje koji strahuju i kažu ja moram da radim, idem na posao, poslao sam dete u školu a oni ga vrate mrtvog.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR