Glas Javnosti

VUČIĆ POVODOM ODLUKE REZOLUCIJE EP : Srbija neće uvesti sankcije Rusiji i neće priznati Kosovo

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće da se uskladi po pitanju sankcija prema Rusiji sa Evropskom unijom, kao i da neće prihvatiti zahtev za međusobno priznanje Srbije i Kosova.

Evropski parlament doneo je Rezoluciju o Srbiji kojom se preporučuje da se nova pregovaračka poglavlja sa Srbijom otvore kada ona uskladi svoju spoljnu politiku sa EU i izražava žaljenje što se Srbija nije uskladila sa sankcijama prema Rusiji.

U Rezoluciji se prvi put pominje međusobno priznanje Srbije i Kosova i pozivaju dve strane da postignu sporazum o normalizaciji „zasnovan na međusobnom priznanju " prenosi Fonet 


Upitan o tim zahtevima EU, Vučić je rekao da je to i nemački kancelar Olaf Šolc uživo tražio, a na pitanje kako će Srbija odgovoriti rekao je: „Lepo, pristojno i učtivo – nećemo, ili još pristojnije – nećemo da razmatramo“.

Upitan da li će ići na dijalog sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, Vučić je rekao da hoće, ali je dodao da ga „niko nije ni zvao i ne vidi baš neki smisao“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP