Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ O ODLASKU U BRISEL : Otiću ću u Brisel 18. avgusta, nije mi teško

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra razgarati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u vezi sa situacijom na KiM.

Vučić je gostujući u Dnevniku na RTS rekao da je razgovarao i sa mnogim svetskim liderima, među kojima je i francuski predsednik Emanuel Makron, kao i sa Miroslavom Lajčakom najmanje 10 puta.

- Prošli smo kroz veoma teška dva-tri dana, plašim se da ćemo ih imati još. Kurti i prištinske vlasti su povlačili jednostrane poteze - rekao je Vučić i dodao da manje ili više dobijaju podršku Kvinte za to.


- Jedva je izbegnut najteži scenario pre dve večeri, bili smo na korak od katastrofe - rekao je Vučić.

Objasnio je da se Kurti poziva na Sporazum iz 2011. godine koji je loš za Srbiju, a koji je potpisao Borko Stefanović, Tadićev izaslanik, rekavši da u njemu piše da imaju pravo da uvode reciprocitet prenosi Telegraf


Vučić tim povodom kaže da Srbija ne može da pusti Albance sa ličnom kartom Kosova jer bi time priznala nezavisnost Kosova i sada Priština, kaže, namerno maltretira Srbe, a što se tiče tablica tu, kako ističe, ništa nisu u pravu.

On ocenjuje da sada mnogi koriste situaciju između Rusije i Ukrajine i da oni koji ne mogu da udare na Rusiju za njega govore da je mali Putin.

Na pitanje da li će 18. avgusta otići u Brisel kada bi trebalo da se održi dijalog, Vučić kaže:

"Otići ću, nije mi teško, imao sam i težih radnih dana, ali ne očekujem ništa", ne očekujem ništa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR