Glas Javnosti

VUČIĆ: Niko preko Srbije neće zaobilaziti sankcije Rusiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Preko teritorije Srbije niko ne može da zaobilazi sankcije koje je EU uvela Ruskoj Federaciji i Srbija reaguje i sankcioniše takve pokušaje, jer joj nikakav ekstraprofit nije potreban, zahvaljujući sopstvenoj dovoljno snažnoj ekonomiji, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je nakon sastanka sa evropskim komesarom Oliverom Varheijem, preneo da je razumeo njegove primedbe po pitanju usaglašavanja spoljne politike Srbije sa EU, ali ga je i obavestio da preko teritorije Srbije niko ne može da zaobilazi sankcija Rusiji.


“Mi se ne bavimo kriminalnom, ne bavimo se zarađivanjem na bilo čijoj muci tokom rata, niti nam je potreban ekstraprofit. Imamo snažnu ekonomiju i javne finansije da se o sebi brinemo, i uz podršku EU, nemamo drugih većih problema”, rekao je Vučić.

Naglasio je da Srbija uvek reagovala kada je dolazilo do reeskporta robe, i da su naši nadležni organi učestvovali u privođenju onih koji su radili na zaobilaženju sakncija protiv Rusije.
Vučić je izrazio zahvalnost i poštovanje prema EU za svaku vrstu podrške, a posebno finansijske i pomoći u znanju, dodajući da nikada nije krio zahvalnost građana Srbije poreskim obveznicima Unije, koji izdvajaju značajna sredstva za razvoj naše zemlje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR