Glas Javnosti

VUČIĆ IZDAJU PRODAJE KAO POBEDU! Sanda Rašković Ivić: Moglo bi se desiti da naša deca uče da je Adem Jašari bio narodni heroj

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma za Kosovo i Metohiju pokušava da "proda izdaju kao pobedu" i ponovila stranački stav da je referendum o tom sporazumu jedini miran i demokratski način da se građani izjasne o tom dokumentu.

"Gubili smo Kosovo i Metohiju kroz istoriju, ali ga Srbi nikada sami nisu dali. Pošto institucije poput Ustavnog suda, vojske i crkve ne kažu Vučiću: Čoveče, šta radiš, puštaš deo teritorije da se odvoji i pomažeš u tome, onda je referendum jedini demokratski način i jedini miran način da se narod izjasni da li želi da se ovaj papir odbaci ili ne", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je istakla da usmeno prihvatanje sporazuma nije i isto što i potpis, te da bi odbacivanje tog dokumenta na referendumu bilo obavezujuće za sve državne organe, i dodala da se velika većina građana protivi usvajanju sporazuma.

"Sporazum predviđa dobrosusedske odnose Srbije i Kosova. Mi nismo u šizofreniji, pa ne možemo imati dobrosusedske odnose sami sa sobom", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je navela da referendum nije "antievropski čin, nego miran i demokratski način odbrane zemlje", da je Zajednica srpskih opština "magla i paučina" jer bi, i ako bude formirana, bila pod nadležnošću vlasti u Prištini.

"To bi nam odnelo sistem zdravstva i obrazovanja u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, pa bi se moglo dogoditi da naša deca uče da je Adem Jašari bio narodni heroj", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je navela da primena sporazuma vodi ka stvaranju Velike Albanije, odnosno ujedinjenja Kosova i Albanije.


Potpredsednica Narodne stranke je navela da Srbiji ne preti izolacija niti povlačenje investicija ako odbije francusko-nemački sporazum, jer strane kompanije u Srbiji dobijaju velike subvencije i kvalitetnu a jeftinu radnu snagu, dok im inspekcija rada nikada ne dolazi na vrata.

Na pitanje o navodima da bi odbacivanje sporazuma zaustavilo evropske integracije Srbije, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da su evropske integracije "već u totalnom zastoju".


"U Srbiji nema vladavine prava, slobode medija, korupcija je ogromna, i to su prepreke za ulazak u EU, a stanje u tim oblastima ne može biti bolje dok je Vučić na vlasti", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je ocenila da je pobeda Jakova Milatovića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori politički kraj Mila Đukanovića.

"Doći će do otopljavanja odnosa Srbije i Crne Gore, jer je Đukanović više decenija vodio politiku protiv Beograda kojom je crnogorski identitet pravio na antisrpskom", zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Glas javnosti/Nova S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR