Glas Javnosti

Vučić čestitao predsedniku Litvanije na pobedi

Politika
Autor: Glas javnosti

Nauseda je izabran ponovo na mesto šefa države.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Gitanasu Nausedi na ponovnom izboru za predsednika Litvanije. 

- Čestitam Gitanasu Nausedi na ponovnom izboru za predsednika Litvanije i želim mnogo uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti - napisao je Vučić na svom nalogu na mreži X.
Nauseda je u juče održanom drugom krugu predsedničkih izbora u Litvaniji osvojio 74,43 odsto glasova, prema podacima Centralne izborne komisije Litvanije.

Njegov protivkandidat, premijerka Ingrida Šimonite, osvojila je 24,06 odsto glasova.

Šimonite je priznala poraz i čestitala Nausedi drugi mandat na čelu države.

Nauseda je najavio da će nastaviti aktuelnu spoljnu politiku Litvanije, u nadi da će zemlja imati još više koristi od međunarodnih organizacija čiji je član, posebno Evropske unije i NATO-a.


Mandat predsednika Litvanije traje pet godina.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je juče u Valjevu.

- Ja sam još pod utiskom dvomesečne borne, i oko Saveta Evrope, i oko Rezolucije u Njujorku, ali sam imao svu vašu snagu, svu snagu naše cele Srbije, da branim narod hrabrih, da branim narod ponositih - rekao je on i dodao:

- I zato se danas svaki Srbin i građanin Srbije, oseća dostojanstveno i ponosito, zato što je cela Srbija stajala uz mene, i zato što je cela Srbija želela da pokažemo svetu, da smo samo običan narod koji želi da živimo u slobodi i ništa više.

- Ponosan sam na dostojanstvo Srbije, ponosan sam na to što Srbiju, iako su pokušali, nisu uspeli da sruše. Kada smo jedinstveni ne mogu nam ništa! - zaključio je predsednik Srbije. 


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR