Glas Javnosti

Vladimir Bilčik: Fon der Lajen želi Srbiju u EU, proširenje je prioritet

Politika
Autor: Glas javnosti

Proširenje je prioritet za EU, kaže izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i dodaje da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen tokom posete Beogradu jasno poručila da EU želi da se Srbija pridruži tom bloku.

Bilčik je rekao da je poruka predsednice EK da EU želi da Srbija postane njena članica, ali da Srbija mora da uvede promene i ispuni određene stvari, posebno kada je reč o usklađivanju sa spoljnom politikom EU.


On je, komentarišući posetu predsednice EK Zapadnom Balkanu, ocenio za Gardijan da je upućena vrlo jasna poruka Beogradu i Prištini o normalizaciji odnosa.


- Ono što je vrlo jasno je da je proširenje veliki prioritet za EU. To je glavni politički prioritet Unije kakav do sada nismo videli godinama - rekao je Bilčik.

"Lopta je u velikoj meri u rukama naših partnera"

Bilčik je ocenio i da je vreme posete Fon der Lajen od izuzetne važnosti i u tom kontekstu ukazao na najavu izbora u Srbiji i činjenicu da ce proširenje biti glavno pitanje na dnevnom redu u Briselu sledeće nedelje.


- Lopta je, takođe, u velikoj meri u rukama naših partnera - rekao je Bilčik i naglasio da "partneri moraju da se obavežu".

Glas javnosti/B02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR