Glas Javnosti

VLADA NAPRAVILA VAJBERČETBOT : Ima više namena, otkrivamo čemu služi

Politika
Autor: Glas javnosti

Vlada Republike Srbije intenzivno radi na kreiranju podsticajnog poslovnog okruženja koje će pospešiti i podržati razvoj inovativne privrede kroz smanjivanje administrativnih barijera. Istovremeno, u fokusu je uspostavljanje mehanizama za lakši pristup građana informacijama.

Кako bi javnost mogla na jednom mestu da se informiše koji podsticaji su dostupni u oblasti inovacija, krajem 2019. godine napravljen je ,,Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede”.

Imajući u vidu da različite ciljne grupe na drugačiji način konzumiraju sadržaj, a znajući koliko je komunikacija putem Vajber četbota bila korisna tokom Кovid pandemije, doneta je odluka da se napravi Vajber četbot, kao još jedan vid komunikacije.

U prethodnom periodu Vlada Srbije je, uz podršku Nemačke razvojne saradnje i StarTech programa podrške digitalnoj transformaciji privrede u Srbiji, radila na razvoju sadržaja i kreiranju scenarija komunikacije koji će važne informacije o inovacionom ekosistemu plasirati korisnicima na drugačiji način. Cilj svih ovih akcija jeste da građanima pretraga informacija iz brošure bude lakša i pristupačnija piše Telegraf Biz

Ovim putem korisnik može da se upozna sa zakonskom regulativom koja podstiče novo zapošljavanje, poreskim olakšicama, kao i o angažovanju domaćih i stranih stručnih kadrova iz inostranstva.

Četbot se zove Srbija stvara mogućnosti i pruža informacije o:
- Registraciji poslovanja elektronskim putem
- Olakšanom i pojednostavljenom postupku zapošljavanju
- Podsticajima za istraživanje i razvoj
- Inovacionoj infrastrukturi
- Strateškom pristupu države razvoju inovacija
- Drugim merama za lakše digitalno poslovanje

Ovaj četbot trenutno ima oko 1.300 korisnika i u toku je kampanja na društvenim mrežama, kako bi se što veći broj građana upoznao sa ovim mogućnostima. Svi zainteresovani mogu se, kroz desktop verziju Vajber aplikacije, upoznati sa ovim novitetom na sledećoj adresi: viber://pa?chatURI=srbijastvaramogucnosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR