Glas Javnosti

ALBANCI NEĆE ODUSTATI: Bitno je da odluka o UKIDANJU DINARA bude sprovedena, nije važno ako se rok pomera

Vesti
Autor: Glas javnosti

Bivši političar Azem Vlasi smatra da je odluka da evro bude jedina valuta na Kosovu morala da bude doneta odavno, pa je, kako kaže, sada svejedno da li se odlaže za još mesec dana, već je važno da bude sprovedena.

"Ova odluka, iako kasni, potpuno je odgovarajuća i u okviru ustavnog sistema Kosova. Kada počinje primena, da li od juče ili možda za mesec dana, nije bitno. Pošto smo čekali do sada, nemojte pokvariti posao.

Oko registarskih tablica je bilo napetosti, nastalo je mnogo problema, a na kraju je i to pitanje rešeno.

Moramo da slušamo naše međunarodne prijatelje, oni su nam pomogli da se oslobodimo. Zašto se rokovi odlažu nije bitno. Ono što je važno jeste da se ustavnost i zakonitost moraju primeniti u svakom institucionalnom segmentu i u svakom kutku Kosova, pa i u monetarnoj politici. Važno je ovo, a ne rokovi", dodao je on.


Vlasi je preporučio kosovskoj strani da uzme u obzir da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "može da iskoristi pitanje dinara za podizanje tenzija na severu, čak i uz male proteste, 10-15 ljudi".

"Ali ovo je dovoljno da međunarodni zvaničnici kritikuju Kosovo. Prema tome, Vlada ili CBK bi trebalo da to uzmu u obzir i da ne dozvole da se raspoloženje međunarodnih prijatelja okrene protiv njih. To onda ide u prilog Vučiću", izjavio je Vlasi.

On je istakao i da Kosovo treba da teži konačnom sporazumu koji sadrži obostrano priznanje sa Srbijom.

Glas javnosti/Koha/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR