Glas Javnosti

Da li UN okreću leđa Ukrajini?

Svet
Autor: Glas javnosti

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš oštro je osudio ukrajinsko granatiranje Donjecka, u kojem je poginulo više desetina ljudi.

 "Generalni sekretar oštro osuđuje sve napade na civile i civilnu infrastrukturu, uključujući današnje granatiranje grada Donjecka u Ukrajini, u kojem je ubijeno najmanje 25 ljudi i povređeno više od 20 ", rekao je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik.

Prema njegovim rečima, Gutereš je upozorio da su napadi na civile i civilnu infrastrukturu "zabranjeni međunarodnim humanitarnim pravom, neprihvatljivi su i moraju se odmah zaustaviti“.


Ukrajinske snage su danas gađale pijacu u Donjecku. Prema rečima predsednika samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisa Pušilina, ukrajinske trupe su koristile artiljerijske sisteme 152 mm i 155 mm, a u napadima je stradalo 27 judi, dok je ranjeno najmanje 25.

Ubrzo nakon udara, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je da će se o ukrajinskom udaru na Donjeck razgovarati na sastanku Saveta bezbednosti UN koji je zatražila Rusija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR