Glas Javnosti

BAJDEN SE IPAK IZVUKAO: Objavio poverljive dokumente, ali nema optužnice

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da mu je drago što je istraga specijalnog tužioca o njegovom rukovanju osetljivim vladinim materijalima završena bez podizanja optužnice.

„Drago mi je što su došli do zaključka do kojeg sam sve vreme verovao da će doći – da u ovom slučaju neće biti optužbi i da je stvar sada završena“, istakao je Bajden.


On je naveo u saopštenju koje je objavila Bela kuća da je u potpunosti sarađivao, nije postavljao prepreke niti tražio odlaganja.


„U stvari, bio sam toliko rešen da specijalnom tužiocu dam sve ono što je bilo potrebno da sam pristao na pet sati razgovora tokom dva dana, 8. i 9. oktobra prošle godine, iako je Izrael upravo bio napadnut 7. oktobra i rešavao sam međunarodnu krizu“, naveo je Bajden.


Predsednik SAD Džozef Bajden je „namerno“ zadržao i obelodanio visoko poverljive materijale kada je bio privatno lice, uključujući dokumente o vojnoj i spoljnoj politici u Avganistanu i drugim osetljivim pitanjima nacionalne bezbednosti, navodi se u izveštaju Ministarstva pravde u kojem se, ipak, navodi da za to nisu predviđene krivične prijave ni za njega ni za bilo koga drugog.


Izveštaj specijalnog tužioca Roberta Hura, koji je danas objavljen, predstavlja oštru kritičku procenu Bajdenovog rukovanja osetljivim vladinim materijalima, ali i detaljno navodi razloge zbog kojih ne bi trebalo da bude optužen za zločin.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR