Glas Javnosti

BAJDEN ŽESTOKO OPLEO PO SVOM PRIJATELJU: „Je*eno loš momak!“

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je izraelskog premijera "je*eno lošim momkom" usred napetosti između dvojice vođa zbog sukoba Hamasa i Izraela

Portal Politiko naveo je reči jednog zvaničnika Bele kuće koji se osvrnuo na Bajdenovu podršku Izraelu u sukobu s Hamasom koja je izazvala negodovanje kod mnogih glasača demokratske stranke. Neke skupove Bajdenove administracije omeli su demonstranti koji traže hitan prekid vatre u Gazi.


Bajden sve više sumnja u ispravnost odgovora izraelskog premijera Benjamina Netanjahua na Hamasov napad 7. oktobra prošle godine te ga je privatno nazvao „je*eno lošim momkom“, rekao je neimenovani izvor iz Bele kuće.

Bajdenov portparol Endru Bejts opovrgnuo je da je predsednik to rekao te naglasio kako dvojica vođa dugi niz godina neguju odnos pun poštovanja, kako u javnosti tako i privatno.


Nakon Hamasovog napada, Bajdenova administracija je Izraelu poslala stotine miliona dolara vredno oružje, i to zaobilazeći reviziju Kongresa.

Istovremeno, Bela kuća kontinuirano nagovara Tel Aviv da dopusti dostavu humanitarne pomoći Gazi i navodno procenjuje korištenje zaliha oružja kao načina za pritisak na Izrael da smanji intenzitet svojih operacija u Pojasu Gaze.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR