Glas Javnosti

PRETNJE: Vjosa Osmani najavljuje mere protiv Srpske liste

Politika
Autor: Glas javnosti

Vjosa Osmani, takozvana "predsednica" Takozvanog "kosova", ocenila je da je „nakon terorističkog akta u Banjskoj, gde je herojski poginuo vodnik Afrim Bunjaku, nesumnjivo jasno da ga je režirao i organizovao Beograd, sa namerom da destabilizuje Kosovo i čitav region“.

Osmani je dala intervju za Radio-televiziju Kosova, kako se ističe, prvi put nakon događaja u Banjskoj.

Ona je predložila nastavak dijaloga sa Sjedinjenim Američkim Državama i budući da su kosovski organi saopštili da je potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, bio vođa „terorističke grupe“, najavila da će uskoro biti donete institucionalne odluke protiv Srpske liste..


„Treba da sednemo sa SAD, da pripremimo naš nacrt, nacrt Republike Kosovo. U početku samo sa SAD, mislim da je ovo rešenje, da sednemo sa našim partnerima u SAD, da američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu predstavimo naš nacrt, koji je u skladu sa Ustavom Kosova, u skladu sa odlukom Ustavnog suda, u skladu sa pismom bivše šefice diplomatije EU Federike Mogerini koje garantuje da neće biti izvršnih ovlašćenja i u skladu sa pisanim američkim stavom od strane Dereka Šolea i izaslanika Vašingtona za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, koji pojašnjavaju da će takvo telo biti koordinaciono telo, bez izvršnih ovlašćenja“, rekla je Osmani za RTK.


Glas javnosti/RTK/KoSSev

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR