Glas Javnosti

Premijerka Brnabić o novim izborima u prestonici

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka se obratila javnosti u 10 sati.

Premijerka Ana Brnabić obratila se danas javnosti povodom izveštaja Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izborima održanim u decembru u Srbiji.

Brnabić potvrdila je istakla tom prilikom da postoje pritisci u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) raste na  predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se formira vlast u Beogradu.

Kako je rekla Ana Brnabić, mnogi u SNS-u smatraju da bi ponovno održavanje izbora u glavnom gradu bilo gubljenje vremena, za koje smeatraju da je nepotrebno.


- Vi ste potpuno u pravu, postoji pritisak da se konstituiše većina u Gradskoj skupštini. Jasno je da mi većinu imamo. Ono što je nama Aleksandar Vučić nama kao bivši predsednik stranke rekao da pazimo o legitimitetu. Mnogi misle da je legitimitet nesporan, jer je nosilac liste "Mi - Glas iz naroda" bio Aleksandar Jerković. U to smislu mnogi misle da problem ne postoji - rekla je predsednica Vlade Srbije i naglasila da će se u narednom periodu o tome konsultovati predsednik SNS Miloš Vučević, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ali i da će se savet tražiti od predsednika Aleksandra Vučića.

"Mislim da se 1. marta neće o tome odlučivati već 2. ili 3., u skladu da zakonskim okvirima", dodala je ona i istakla da Srbioju čeka mnogo posla do 2027. godine, kada smo domaćini EXPO-a.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR