Glas Javnosti

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije izabralo NOVOG PREDSEDNIKA: "Sprečen pokušaj RAZBIJANJA organizacije"

Politika
Autor: Glas javnosti

Nekoliko meseci od formiranja, Srpsko nacionalno veće KiM promenilo je predsednika, a saopšten je i razlog.

Niški general u penziji i bivši direktor Vojno-bezbednosne agencije Momir Stojanović izabran je za novog predsednika Srpskog nacionalnog veća (SNV) Kosova i Metohije.

Nekoliko meseci od formiranja, Srpsko nacionalno veće KiM promenilo je predsednika. U svom saopštenju navode da je dosadašnji predsednik Nenad Kojić imao za cilj da "razbije SNV“, a sam Kojić je podneo ostavku.

Za novo predsednika izabran je Stojanović koji je do sada bio član veća, a to je i on sam potvrdio Južnim vestima. Kaže, o planovima će govoriti sutra.


Predsedništvo je konstatovalo da je na doskorašnjeg predsednika izvršen pritisak i ucena sa ciljem razbijanja SNV. Predsedništvo je nakon rasprave, uz neprihvatanje obrazloženja konstatovalo ostavku i ocenilo da je, nažalost, doskorašnji predsednik Nenad Kojić prihvatio da učestvuje u razbijanju organizacije koja ga je samo dva meseca pre toga na Saboru jednoglasno izabrala za svog predsednika - kažu iz SNV-a.

Ovo veće su u novembru prošle godine formirali lokalni politički lideri sa Kosova I Metohije, kao kontratežu Srpskoj listi. Pozivali su u decembru kosovske Srbe da na predstojećim izborima ne glasaju za listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.


Momir Stojanović je penzionisan 2005. godine. Tužio je državu zbog nezakonitog penzionisanja i avgusta 2013. godine isplaćena mu je odšteta od 30.000 evra.

Zvanično se politički aktivirao 2007. godine, bio je prvo u SRS, pa na izborima 2008. u SPS, a od 2010. u SNS. Napustio ih je kasnije, 2016. osnovao je Grupu građana "Iskreno za Niš", a duži niz godina je oštar kritičar režima Aleksandra Vučića.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR