Glas Javnosti

PODNET ZAHTEV ZA SMENU MINISTRA RADETA BASTE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Podsetimo,  ministar privrede Rade Basta objavio je nedavno na Tviteru da je formirao pokret Evropski put i da će izaći na sve predstojeće izbore.

U Vladu Srbije stigao je zahtev za razrešenje ministra privrede Radeta Bastu koje je potpisao predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, potvrđeno je portalu Nova.rs.

Predlog je upućen premijerki Srbije Ani Brnabić koja je obavestila Bastu da više neće biti ministar.

Predlog o smeni Baste bi uskoro mogao da se nađe pred poslanicima u Skupštini Srbije.

U izjavi za Nova.rs, Basta je juče rekao da je iz medija saznao informaciju da je isključen iz stranke Jedinstvena Srbija, nakon što je tu informaciju objavio lider ove partije, Dragan Marković Palma. On je tada dodao da predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić može da ga razreži, ukoliko ima zamerki na njegov rad.

Podsetimo,  ministar privrede Rade Basta objavio je nedavno na Tviteru da je formirao pokret Evropski put i da će izaći na sve predstojeće izbore.

„Danas sam registrovao pokret Evropski put (PEP) koji će uskoro prerasti u stranku i izaći će na izbore na svim nivoima. Srbija zbog svog položaja i vrednosti koje baštini pripada zapadnom svetu. Zato je prirodno mesto Srbije članstvo u Evropskoj uniji“, napisao je Basta.

Dodao je da se pokret Evropski put zalaže za ubrzanje pridruživanja Srbije EU i sprovođenje neophodnih reformi.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR