Glas Javnosti

MANIPULANT: Kurti znao da ne može doći do ujedinjenja tzv."Kosova" sa Albanijom, to pitanje koristio u političke svrhe

Politika
Autor: Glas javnosti

Analitičari Astrit Gaši i Imer Muškoljaj slažu se da je tzv. "kosovski premijer" Aljbin Kurti pitanje o nacionalnoj zajednici između tzv. "Kosova" i Albanije koristio u izborne svrhe, iako je znao da do toga ne može doći.

Povodom izjave Kurtija da Ustav ne dozvoljava nacionalno ujedinjenje, analitičar Astrit Gaši je rekao da je to isti Ustav iz 2008/2009. godine.

“Ovaj Ustav je tu od 2008/2009. godine, reči su iste, niko iz njega ništa nije ni uklonio ni dodao. Kao kandidat za premijera, kao lider stranke, kao poslanik, pročitao je Ustav Kosova, znao je šta piše u članovima Ustava, tako da je lagao javno mnjenje u kontinuitetu”, rekao je Gaši.

Gaši je dodao da je Kurti "ugušio" ideju o nacionalnoj zajednici.


"Nikada to nisam shvatao ozbiljno i nikada nisam očekivao da će Aljbin Kurti i Samoopredeljenje preduzeti bilo kakve korake ka nacionalnom ujedinjenju", nastavio je Gaši.

Analitičar Imer Muškoljaj ističe da se Kurti pokazao kao "varalica" u tom pogledu.

Nabrajajući činjenice, Muškoljaj je naglasio da je od početka bilo poznato da se to ne može učiniti, ali da je Kurti to koristio u izborne svrhe.

“Aljbin Kurti se od početka pokazao kao super prevarant u pogledu unije sa Albanijom. Naravno da je gospodin Kurti igrao na tu kartu u izborne svrhe. Ne verujem da su građani Kosova velikom većinom glasali zbog tog obećanja, uprkos činjenici da lepo zvuči”, rekao je Muškoljaj.

Glas javnosti/Dukađini/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR