Glas Javnosti

Elektrosever će odrediti cenu električne energije za stanovnike severa Kosova

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kompanija za snabdevanje električnom energijom Elektrosever odrediće cene električne energije za stanovnike severa Kosova računajući od 1. januara, piše Koha i navodi da Vladi Kosova nije poznato da Elektrosever ne podleže Regulatornoj kancelariji za energetiku u pogledu tarifa za naplatu električne energije.

Srpska kompanija će odrediti sopstvene tarife za struju za stanovnike opština sa srpskom većinom na severu, za svoje potrošače koje je od januara krenula da snabdeva strujom, piše Koha.

Zbog tehničkih problema sa brojilima, naplata električne energije još nije obavljena a predstavnici Elektrosevera su na sastanku koji je održan pre nedelju dana, kako piše Koha, sa predstavnicima opštine Severna Mitrovica pomenuli i paušalni obračun kao opciju.


Iz kabineta kosovskog premijera kažu da su saglasni sa bilo kojim oblikom naplate struje, koji je pod regulativom Kancelarije za energetiku, ali da nisu upoznati da Elektrosever ima autonomiju da utvrđuje tarife nezavisno od Kancelarije.

„Vlada podržava svaki način obračuna, koja je u skladu sa pravilima regulatornog tela za energetiku i obezbeđivanjem uslova za snabdevanje električnom energijom. Dakle, ukoliko je naplata u skladu sa ovim pravilima, to će utvrditi Kancelarija regulatora“, rečeno je za Kohu.


Regulatorna kancelarija za energetiku je takođe je potvrdila da Elektrosever može da odredi cenu tarifa za stanovnike koje snabdeva, bez dozvole regulatora, na osnovu Briselskog energetskog sporazuma.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR